KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ


Ηλεκτρονική απάτη μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων

Την ελληνική αστυνομία απασχολεί απάτη μέσω κινητών τηλεφώνων. Διαβάστε ποιο είναι το μήνυμα το οποίο δεν πρέπει να ανοίξετε.
Στο στόχαστρο επιτήδειων βρίσκονται αυτή την φορά τα κινητά τηλέφωνα. Μία νέα ηλεκτρονική απάτη θέλει αγνώστου ταυτότητας αποστολείς να στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους παραλήπτες, με σκοπό την συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΙΟΥΜΟΡ


O ΑΝΤΡΑΣ Ο ΣΩΣΤΟΣ, Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ...
  

ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ, ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ-Α




ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

Του ΔΕΔΙΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ –ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


Τα τελευταία δέκα χρόνια, μέσα από  μια άλλη δραστηριότητα μου που έχει  σχέση με  ταξίδια , περιηγήσεις και ξεναγήσεις, είχα την τύχη να επισκεφθώ  πάρα πολλά μέρη , τόσο στην ημεδαπή , όσο και στην αλλοδαπή, αλλά-πιστέψτε με-, η Κωνσταντινούπολη, ήταν και είναι η πόλη που με συγκινεί ιδιαίτερα.
Βέβαια, παρότι η καταγωγή των προγόνων μου, έχει να κάνει με την Ανατολική Ρωμυλία, τοπογραφικά  ευρισκόμενη  στη Δυτική Θράκη, ωστόσο και η Ανατολική Θράκη και γενικότερα  ο τόπος όπου σήμερα βρίσκεται η Πόλη, στα στενά του Βοσπόρου, είναι ένας τόπος ευλογημένος.
Την Πόλη  και την ευρύτερη περιοχή, την επισκέφθηκα , πάρα πολλές φορές, κάθε φορά όμως που βρίσκομαι, στα σοκάκια της και στις εκκλησιές της, ανακαλύπτω και κάτι εντελώς διαφορετικό  και προπαντός κάτι που με κάνει να συγκλονίζομαι ιδιαίτερα.
Δεν έχω σκοπό, μέσα από «ταξιδιωτικά»βιώματα μου, να σας  περιγράψω τις ομορφιές και γενικότερα το κάθε ελληνικό στοιχείο που κρύβει αυτή η Πόλη.
Μπορώ όμως ανεπιφύλακτα, να σας προτρέψω να  ταξιδέψετε σε αυτή την  ξεχωριστή «Βασιλεύουσα» και μόνοι σας, ψάχνοντας και ρωτώντας, να ανακαλύψετε, όλο αυτόν τον πλούτο που τόσους αιώνες τώρα, βρίσκεται εκεί όρθιος.
Και παρότι το ελληνικό στοιχείο πληθυσμιακά τα τελευταία πενήντα χρόνια, συρρικνώθηκε πάρα πολύ, όπου να στρέψεις το βλέμμα σου σε μια πόλη που η έκτασή της είναι τεράστια και ο κόσμος της ξεπερνά τα δεκαπέντε και πλέον εκατομμύρια, κάθε τι που ομορφαίνει αυτή την πόλη, αντανακλά ελληνικό πολιτισμό.
Το  Φανάρι, εκεί που σήμερα δεσπόζει ο πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου και το Πατριαρχείο, το κέντρο της Ορθοδοξίας, πιο κάτω η Παναγιά των Βλαχερνών, εκεί που το 626μ.χ. ψάλθηκε για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ΄Υμνος,  στα Νεκροταφεία στη ΒΔ πλευρά της πόλης η Ζωοδόχος Πηγή ή αλλιώς ονομαστή Παναγιά η Μπαλουκλιώτισσα , με το αγίασμα και τους τάφους των Πατριαρχών, την εκκλησιά της Αγίας Ειρήνης μέσα στο Τόπ-Καπί, όπου σήμερα είναι μουσειακός και χώρος εκθέσεων, το
κάστρο του Γεντί Κουλέ με τους επτά πύργους, το απόρθητο Φρούριο, όπως το αποκαλούσαν οι εχθροί της Βασιλεύουσας,
ο  Βόσπορος με τα όμορφα ξύλινα σπίτια του, τα ονομαστά «γυαλιά»του, ο Κεράτιος Κόλπος με τα νόστιμα ψάρια του, ο Ιππόδρομος όπου και  μέχρι σήμερα αντηχούν οι κραυγές των Πράσινων και των Βενετών,το ονομαστό Υδραγωγείο του Ουάλη
και τόσα άλλα, μαρτυρούν ότι για αιώνες η Πόλη, ήταν το καμάρι του Μ. Κωνσταντίνου, του Ιουστινιανού και τόσων άλλων αυτοκρατόρων, που ο καθένας τους στόλισε αυτή την πόλη με ότι πιο όμορφο, φάνταζε στον τότε κόσμο.
Επισκέπτης όμως, όχι μόνο ΄Ελληνας, αλλά και  αλλοδαπός που βρέθηκε στην Πόλη και δεν είδε  και δεν θαύμασε από κοντά το μεγαλείο της Αγίας Σοφίας, σίγουρα δεν είδε τίποτα.
Στον τόπο όπου σήμερα δεσπόζει αυτός ο περιώνυμος ναός, στα χρόνια της ειδωλολατρίας, ήταν χτισμένος ναός αφιερωμένος στον θεό Απόλλωνα. Πολλοί αυτοκράτορες κατά καιρούς έχτιζαν τον ναό που ήταν αφιερωμένος στην του Θεού Σοφία, πάντοτε όμως από  αναπάντεχες πυρκαγιές, καταστρέφονταν ο ναός, με αποτέλεσμα, μετά την ονομαστή «στάση του Νίκα», ο Ιουστινιανός, ο τότε αυτοκράτορας του Βυζαντίου, το 532 μ.Χ.
βάζει θεμέλιο λίθο, όπου μετά από πέντε χρόνια , κτίζεται  αυτό το θαύμα της αρχιτεκτονικής.
Δέκα χιλιάδες εργάτες, πάνω σε  έκταση επτά στρεμμάτων, με  υλικά φερμένα από όλα τα μέρη της γής,με χωρητικότητα 25.000 χιλιάδων πιστών, κτίστηκε αυτό το μεγαλείο, όπου κατά την λειτουργία του, χρειάζονταν πάνω από 600 άτομα να τον υπηρετούν, ιερείς , διάκονοι, αναγνώστες, νεωκόροι και άλλοι, με εμβαδόν που ξεπερνούσε τα 5.500 τ.μ. και με γυναικωνίτη που χωρούσε πάνω από 7.000 χιλιάδες γυναίκες πιστές, με ψηφιδωτά που όμοια τους μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν, τον Δεκέμβριο του 537 μ.Χ. εγκαινιάζεται από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, με κάθε μεγαλοπρέπεια.
Λειτούργησε ως ορθόδοξος ναός, μέχρι και την άλωση της Πόλης το 1453 μ.Χ., όπου  κατόπιν μετατράπηκε σε τζαμί και από το 1935 με παρέμβαση της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Κεμάλ Ατατούρκ, σήμερα  είναι μουσείο και μάλιστα προστατευόμενο από διεθνείς Οργανισμούς
Στην Πόλη όμως  πέρα από τα αξιοθέατα και τα πολλά της μνημεία, θα χαρείτε και θα απολαύσετε γεύσεις γνώριμες  από τις γιαγιάδες μας και θα  ηχήσουν στα αυτιά σας  μουσικά   ακούσματα που ακούγονται συχνά και στην Ελλάδα.
Και παρότι οι κάτοικοι της, μουσουλμάνοι στην καταγωγή, με έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, λές και επηρεάστηκαν από  το ελληνικό στοιχείο , το τωρινό και το αλλοτινό,  η διαφορά τους  με τους κατοικούντες στην ενδοχώρα, είναι πασιφανέστατη.
Και αυτό, μπορεί ο επισκέπτης να το αντιληφθεί καλύτερα, αν έχει την τύχη να  πορευθεί στα Πριγκηπόνησσα, στην Πρίγκηπο και να πάει στον  Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά.
Εκεί θα  δεί  γυναίκες Τουρκάλες να επικαλούνται την εύνοια του Αγίου, προκειμένου να τεκνοποιήσουν, με κάθε ευλάβεια.
Σίγουρα οι «χαμένες» πατρίδες σε συνθλίβουν ψυχολογικά και σε  αναστατώνουν, κυρίως εάν έχεις και προσωπικά βιώματα από αυτές, από την οικογένεια σου.
Οι «ξεχασμένες» όμως πατρίδες, κάλλιστα μπορείς να τις αναβιώσεις στην μνήμη σου, αν και εφόσον έχεις την επιθυμία να τις επισκεφθείς και να χαρείς για ότι απόμεινε και θυμίζει  ακόμη  Ελλάδα. Γιατί αν μη τι άλλο, ταξίδι σημαίνει επένδυση, τόσο στην ψυχή σου, όσο και σε όλο σου το είναι.  

ΚΑΘΕ ΟΜΟΙΟΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ


  ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΕΖΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ
"Το έθνος να λυπάστε
αν φορεί ένδυμα  που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.
Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε
που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.
Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.
Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.
Το έθνος να λυπάστε
που έχει αλεπού για πολιτικό,
απατεώνα για φιλόσοφο,
μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους."
 

ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ


 Προσοχή: Έκτακτη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

σας ενδιαφέρει όλους. δείτε την:

exofitsio 

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΟΥ


 Αποκάλυψη: Σε ποιά δημόσια υπηρεσία, οι μισοί είναι ...Διευθυντές;

Στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. - Ο.Π.Ε. Α.Ε.
Στην Ελλάδα του Μνημονίου το οργανόγραμμα δημοσιου οργανισμου (ΔΕΚΟ-ΟΠΕ, ενος οργανισμου με το υψηλοτερο μηνιαιο εισοδημα στους υπαλληλους οπου τους πληρωνεται απο τη συλλογικη συμβαση εργασιας τους μεχρι και τα οδοιπορικα τους) 
26 ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ / 25 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ !
 ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 51 ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011) 
- 6 ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ 
-2 ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ 
-18 ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ 
-25 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 
 Δηλαδη 1 ΣΤΟΥΣ 2 κατεχει θεση ευθυνης  
Στη νομικη υπηρεσια ....
ενας νομικος συμβουλος προισταται του εαυτου του (εισπραττει επιδομα)
Στο τμημα πληροφορικης εχουμε 2 προισταμενους και 0 υπαλληλους 
Στο παραρτημα του ΟΠΕ Θεσσαλονικης (σε σύνολο 3 ατομων έχουμε 1 Διευθυντή και 2 προισταμένους) 
ΠΟΣΟ ΝΟΙΚΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ 3 ΑΤΟΜΑ? 
Στο παράτημα του ΟΠΕ Ιωαννινων (σε συνολο 2 ατομων εχουμε ενα προισταμενο και 1 υπαλληλο) ΠΟΣΟ ΝΟΙΚΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ? 
ΤΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  Ή Ο ΟΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
taxalia

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ ΠΛΕΟΝ


Στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό!

Στην ουρά για ένα πιάτο φαγητό. Η εικόνα που μέχρι πρότινος χαρακτήριζε την Αργεντινή, πλέον χαρακτηρίζει και την Ελλάδα. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας στέκονται στην ουρά καθημερινά προκειμένου να πάρουν ένα πιάτο φαγητό, μία φέτα ψωμί και ένα μπουκάλι νερό. Και ενώ μέχρι πρότινος η πλειοψηφία –αν όχι όλοι- των απόρων ήταν άστεγοι, ναρκομανείς και αλλοδαποί, ανάμεσά τους πλέον συναντά κανείς απλήρωτους υπαλλήλους, συνταξιούχους και άνεργους κάθε ηλικίας.
«Συγκριτικά με πέρυσι, παρατηρείται μια αύξηση της τάξης του 20% στους ανθρώπους που έρχονται στο συσσίτιο καθημερινά. Από τα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων και της Εκκλησίας, περνούν καθημερινά περίπου 2500 άτομα» λέει στο ΘΕΜΑ ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Αστέγων του Δήμου Αθηναίων κ.Γιώργος Αποστολόπουλος ενώ κάνει τονίζει πως η κατάσταση θα χειροτερέψει τους προσεχείς μήνες. «Το κράτος πρέπει να δραστηριοποιηθεί άμεσα. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη από είδος και όχι από χρήματα. Πρέπει επιτέλους οι έχοντες να σκεφτούν και όσους δεν έχουν. Και αν τώρα είναι πολλοί, σε λίγο καιρό θα γίνουν πάρα πολλοί.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΕΙ....


ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ....ΣΗΜΕΡΑ
Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον.
Θουκυδίδης, 460-394 π.Χ., Αθηναίος ιστορικός
μτφρ: ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι
(από τον "Επιτάφιο" του Περικλέους)
 
 
 
Κ Α Π Ο Τ Ε. . . . .
ΣΗΜΕΡΑ..
ο χρόνος είχε τέσσερις εποχές
έχει δύο
δουλεύαμε οκτώ ώρες
έχουμε χάσει το μέτρημα
είχαμε χρόνο να πάμε για καφέ με τους φίλους μας
τα λέμε μέσω MSN και Skype
είχαμε τις πόρτες των σπιτιών ανοικτές, όπως και τις καρδιές μας
κλειδαμπαρωνόμαστε, βάζουμε συναγερμούς και έχουμε και 5-6 λυκόσκυλα για να μην αφήσουμε κανέναν να μας πλησιάσει. Είτε είναι καλός, είτε κακός.
πίναμε νερό της βρύσης και ήμασταν μια χαρά
πίνουμε εμφιαλωμένο και...αρρωσταίνουμε
παίζαμε με τους φίλους μας ποδόσφαιρο στις αλάνες
παίζουμε ποδόσφαιρο στο Playstation
είχαμε 2 τηλεοπτικά κανάλια και πάντα βρίσκαμε κάτι ενδιαφέρον να δούμε
έχουμε 100 κανάλια και δεν μας αρέσει κανένα πρόγραμμα
κυκλοφορούσαμε με ταπεινά αυτοκίνητα 1000 κυβικών και ήμασταν χαρούμενοι
κυκλοφορούμε με τζιπ 2000 κυβικών και στεναχωριόμαστε που δεν έχουμε τζιπ... 3000 κυβικών
είχαμε χρόνο για τον εαυτό μας
δεν έχουμε χρόνο για κανένα....
λέγαμε καλημέρα σε ένα περαστικό και τον ρωτούσαμε για την τάδε οδό
μας τa λέει ο navigator
ζούσαμε σε σπίτι 65 τετραγωνικών και...ήμασταν ευτυχισμένοι
ζούμε σε σπίτια 120 τετραγωνικών και δεν χωράμε μέσα...
είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε τον ουρανό, να δούμε το χρώμα του, να ακούσουμε το κελάϊδισμα των πουλιών, να νιώσουμε την ευωδιά του βρεγμένου χώματος
τα βλέπουμε στην τηλεόραση
ζητάγαμε συγγνώμη από κοντά
το λέμε και με SMS
αγοράζαμε ένα παντελόνι και το είχαμε για δύο χρόνια
τώρα το έχουμε δύο μήνες και μετά παίρνουμε άλλο
τα περιοδικά έπαιρναν συνέντευξη απόανθρώπους σα το  Σεφέρη
παίρνουν από  τον Καρβέλα
ξυπνάγαμε πρωί πρωί την Κυριακή για να πάμε στην εκκλησία
δεν πάμε γιατί είναι...μπανάλ και γιατί οι παπάδες γίνανε μεσίτες και επιχειρηματίες
μαζευόμασταν όλη η οικογένεια γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι και αισθανόμασταν ενωμένοι και ευτυχισμένοι.
έχει ο καθένας το δικό του  δωμάτιο και δεν βρισκόμαστε μαζί στο τραπέζι ποτέ...
οι τραγουδίστριες τραγουδούσαν με τη φωνή
τραγουδούν με κάτι άλλο.
ντοκουμέντο ήταν μια επιστημονική  ανακάλυψη
ντοκουμέντο είναι ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει δύο οπαδούς ομάδων να ανοίγουν ο ένας το κεφάλι του άλλου
είχαμε το θάρρος και τη λεβεντιά να λέμε «Έκανα λάθος».
Λέμε «Αυτός φταίει»...
Τα παιδιά έβλέπαν στην τηλεόραση κινούμενα σχέδια με τον Μίκυ Μάους, τον Σεραφίνο, τον Τιραμόλα
βλέπουν τους Power Rangers και τους Monsters με όπλα και χειροβομβίδες να σκοτώνουν και να ξεκοιλιάζουν...τους κακούς.
νοιαζόμασταν για το γείτονα
τσατιζόμαστε αν αγοράσει καλύτερη τηλεόραση από εμάς.
Ζούσαμε με ένα μισθό
ζούμε με τους μισθούς που ΘΑ πάρουμε
Κάποτε περνάγαμε υπέροχα στο ταβερνάκι της γειτονιάς, με κρασάκι, τραγούδι και κουτσομπολιό
μιζεριάζουμε σε ακριβά εστιατόρια..
τα δανεικά τα έδινε ο αδελφός
μας δανείζουν οι τράπεζες
δουλεύαμε για να ζήσουμε
ζούμε για να δουλεύουμε
δεν είχαμε φράγκο στην τσέπη, μα ήμασταν τόσο, μα τόσο αισιόδοξοι, ακόμη κι ευτυχισμένοι!
έχουμε τα πάντα και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας..
Αυτό το «Κάποτε», το έλεγαν Ζωή....
 
 

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ


Καθαρή η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη


Κάτω από το ανώτατο όριο των 110 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο έχουν υποχωρήσει οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων στη Θεσσαλονίκη, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών από την περασμένη Παρασκευή και τα ήπια μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου που ελήφθησαν στην περιοχή.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, «τα ποσοστά των αιωρούμενων μικροσωματιδίων σε όλους τους σταθμούς μετρήσεων έχουν πέσει σε απόλυτα φυσιολογικά επίπεδα».

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων είχαν κυμανθεί λίγο παραπάνω από τα 110 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, ενώ κατά τις ημέρες κορύφωσης του φαινομένου της ρύπανσης, λόγω της θερμοκρασιακής αναστροφής, διαμορφώθηκαν στα 170 μικρογραμμάρια ανά κυβικό.

«Το ζήτημα της ρύπανσης στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης ασφαλώς και δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά, όμως δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους φορείς να τρομοκρατούν τους πολίτες» προσθέτει, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζιτζικώστας.

Η ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκάλυψη: Η Ελλάδα έγινε πράγματι πειραματόζωο!
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μπουγιώτης Ευάγγελος
Η δημιουργία μιας Ευρώπης δύο (τουλάχιστον) ταχυτήτων, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια εξορκιζόταν ακόμη και ως σκέψη, βρίσκεται πλέον στα σκαριά λόγω της γενικής έξωθεν επίθεσης που δέχθηκε και εξακολουθεί να δέχεται το ευρώ, αλλά και των καθυστερήσεων και της αδυναμίας των Ευρωπαίων ηγετών να δώσουν άμεσες και δυναμικές απαντήσεις.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ-ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΟ


Τι δεν γνωρίζουμε για το εγκεφαλικό


Έλλειψη γνώσης των πέντε βασικών συμπτωμάτων του εγκεφαλικού, που συνιστά 1η αιτία αναπηρίας και τρίτη αιτία θανάτου στο βιομηχανικό κόσμο διαπιστώνει μεγάλη μελέτη που παρουσιάστηκε στο Διεθνές συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για τα Εγκεφαλικά.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ο ΣΑΚΗΣ ΒΕΛΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ VIDEO ΑΠΟΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΠΡΙΛΙΑΝΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ


Τραγούδησαν υπέρ της Χούντας στη σχολή Ευελπίδων


Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου.

Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο Αρχηγός των τεταρτοετών της Σχολής Ευελπίδων, έδωσε εντολή να αποχωρήσουν από το αμφιθέατρο της Σχολής όλοι οι αλλοδαποί και οι Κύπριοι, προχωρώντας στη συνέχεια σε ομιλία με μηνύματα κατά του Πολυτεχνείου και υπέρ της Χούντας.

Μαζί με πέντε ακόμα άτομα τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου, με την πλειονότητα των ευέλπιδων να παραμένουν στις θέσεις τους, ζητωκραυγάζοντας σχετικά συνθήματα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το γεγονός και ο Α/ΓΕΣ έχει δώσει εντολή να γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να εξεταστεί το θέμα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνει σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα την 17η Νοεμβρίου 2011 στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ότι για το περιστατικό αυτό, έχει ήδη ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος, μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τα αρμόδια όργανα.

Ο πρωταίτιος έχει απαλλαχθεί από τα Διοικητικά του καθήκοντα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής με το ερώτημα της αποπομπής του.
ΠΗΓΗ newsbeast   

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ, ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ


«Επεσε για μένα η αυλαία»


Για την απόφαση του να εγκαταλείψει τη μεγάλη του αγάπη, το θέατρο, μίλησε ο Θύμιος Καρακατσάνης.
Ο κορυφαίος μας ηθοποιός, μιλώντας στην «Espresso» δηλώνει αηδιασμένος και πικραμένος για όσα συμβαίνουν γύρω μας, αλλά και στον χώρο του θεάτρου, με αποτέλεσμα να πάρει την οριστική απόφαση να κλείσει ένα τεράστιο κεφάλαιο της ζωής του.

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ,ΣΑΝ ΟΑΣΗ


 
 
  ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Σ Τ Η      Δ Ο Υ Λ Ε Ι Α
1. Περνάς τον περισσότερο χρόνο σου σε ένα κελί 8 Χ 10.
1. Περνάς τον περισσότερο χρόνο σου σε ένα γραφείο με διαχωριστικό 6 Χ 8.
2. Σου παρέχουν τρία γεύματα την ημέρα.
2. Κάνεις διάλειμμα μόνο για ένα γεύμα, που το πληρώνεις εσύ.
3. Μειώνεις το χρόνο παραμονής σου με καλή συμπεριφορά.
3. Φορτώνεσαι περισσότερη δουλειά αν δείξεις καλή διαγωγή.
4. Ο φύλακας κλειδώνει και ξεκλειδώνει όλες τις πόρτες για σένα.
4. Πρέπει να κουβαλάς πάνω σου κλειδιά για να ανοίγεις τις πόρτες.
5. Μπορείς να βλέπεις τηλεόραση και να παίζεις ηλεκτρονικά.
5. Σε απολύουν αν βλέπεις τηλεόραση και παίζεις ηλεκτρονικά.
6. Έχεις τη δική σου τουαλέτα.
6. Τη μοιράζεσαι με κάτι ηλίθιους που κατουράνε το καπάκι.
7. Επιτρέπουν στους φίλους και συγγενείς σου να σε επισκεφθούν.
7. Δεν μπορείς ούτε στο τηλέφωνο να μιλήσεις με τους δικούς σου.
8. Οι φορολογούμενοι πληρώνουν όλα τα έξοδα για σένα.
8. Πρέπει να πληρώνεις όλα τα έξοδα για να πας στο γραφείο και ύστερα σου κρατούν από το μισθό σου φόρους για τους φυλακισμένους.
9. Πρέπει να αντιμετωπίσεις σαδιστές δεσμοφύλακες.
9. Τους ονομάζουν 'διευθυντές'

Σου εύχομαι μία όμορφη μέρα στο γραφείο. Εγώ πάω φυλακή!!!!!!!!!!!!
 
 
 


 .
 
  

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ, ΠΑΙΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ


Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ


Γιατί θα λιποθυμούσε η Παπαρήγα στη Χο Τσι Μινχ


Του Στέφανου Κώνστα

Πριν την τωρινή μου εργασία δούλευα σε έναν Ιαπωνικό όμιλο εταιρειών (keiretsu) στο Τόκυο. Σαν ο μόνος λευκός (δηλαδή με καταγωγή δυτικά της Ινδίας) σε μια εταιρεία με 10.000+ Ιάπωνες ξεχώριζα εύκολα. Ένα από τα καθήκοντα μου ήταν να είμαι το «διεθνές» πρόσωπο της εταιρείας μαζί με τον Ινδό συνάδελφο (ναι εμείς οι 2 ήμασταν το diversity group) στις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου.

Η δουλειά με ταξίδεψε σε πολλές χώρες της Ανατολικής και Νοτιο-ανατολικής Ασίας (Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Κορέα, Κίνα κ.ά.). Ένα από τα πρότζεκτ που ήμουν υπεύθυνος ήταν η διοργάνωση διαγωνισμών σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά με επιχειρηματικό δαιμόνιο να το αξιοποιήσουν (με την καθοδήγησή της εταιρείας μας). Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε το brand equity της εταιρείας μας ανάμεσα στους φοιτητές, να χρηματοδοτήσουμε καλές ιδέες και φυσικά να προσλάβουμε άτομα με ικανότητες και να τα εξελίξουμε.

ΧΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ-ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΨΕΜΜΑ


Aποκάλυψη ΣΟΚ ! ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ: ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

Γράφει ο διατροφολόγος Μάριος Δημόπουλος 

Πανεπιστημιακές μελέτες αποδεικνύουν,
ότι η υψηλή χοληστερίνη δεν προκαλεί καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά,
αντιθέτως, είναι ευεργετική και προστατεύει τον οργανισμό

Οι διαφημιζόμενες τροφές
και τα φάρμακα μείωσης τής χοληστερίνης
είναι αυτά, που προξενούν πολλές και τεράστιες βλάβες
Χοληστερίνη. Μια λέξη, που στους περισσότερους είναι συνδεδεμένη με την καρδιοπάθεια. Σχεδόν όλοι θεωρείτε τη χοληστερίνη ως κάτι κακό, που θα πρέπει να τη μειώσετε με ειδική δίαιτα χαμηλή σε λίπη και χοληστερίνη και αν η δίαιτα δεν είναι αρκετή, ώστε να ρίξει τη χοληστερίνη, η φαρμακευτική αγωγή θεωρείται απαραίτητη. 

Έτσι, αγοράζετε τυρί, γάλα και γιαούρτι χαμηλά σε λιπαρά και αποφεύγετε τα κανονικά σε λιπαρά τυριά, το πλήρες γάλα και γιαούρτι, με τα οποία επί χιλιετίες οι άνθρωποι τρέφονταν. Αποφεύγετε να τρώτε αυγά και γαρίδες καθώς και άλλες τροφές πλούσιες σε χοληστερίνη, διότι πιστεύετε, ότι θα αυξήσουν τη χοληστερίνη στο αίμα σας.