KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ, ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


 Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ

Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ:
ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Βαθιά απογοήτευση και αποκαλυπτικές συζητήσεις προκάλεσε στα Σκόπια η απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο που, όπως και όλες οι προηγούμενες Σύνοδοι Κορυφής, επιβεβαίωσε την ομόφωνη απόφαση του Βουκουρεστίου, το 2008, σύμφωνα με την οποία ...
προϋπόθεση για την ένταξη αυτού του Κράτους στη Συμμαχία είναι η υπογραφή συμφωνίας με την Ελλάδα για το όνομα.
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών σας διαβιβάζει περιληπτικά, προς ενημέρωσή σας, τις σημαντικότερες σχετικές ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν στα Σκόπια μεταξύ 23 και 26 Μαΐου 2012.
Στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.ems.gr μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να παρακολουθεί συνεχώς όσες σημαντικές ειδήσεις δημοσιεύονται στα Σκόπια και στη Βουλγαρία.
Η Εταιρεία απορρίπτει, εννοείται, τις ψευδωνυμίες «Μακεδονία», «Μακεδόνες» κ.λ.π. Για την εγκυρότητα των πληροφοριών, όμως, μεταφράζει επακριβώς τα δημοσιεύματα των Σκοπίων. Αν τις αντικαθιστούσε με τους όρους που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, δεν θα απέδιδε την ακριβή μετάφραση των ξένων αυτών δημοσιευμάτων και θα είχε κατηγορηθεί ότι «πλαστογραφεί» τις θέσεις των Σκοπίων –και άλλων χωρών.
Από 23 έως και 26 Μαΐου 2012 δημοσιεύθηκαν στα Σκόπια τα εξής ακριβώς:
Ο Πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, με μια χωρίς δισταγμούς και πρωτοφανή σε ένταση κριτική, κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για εχθρότητα επειδή αναβάλλει συνεχώς την αποδοχή του αιτήματός μας για ένταξη.
Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, πρώην υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι «αυτή είναι μια συμπεριφορά χωρίς αρχές, αλλά εμείς έχουμε στο πλευρό μας την απόφαση της Χάγης. Χρειάζεται λίγη υπομονή, επιμονή, αξιοπρέπεια και πιστεύω ότι η Μακεδονία θα κερδίσει τη θέση που της αξίζει».
Το ΝΑΤΟ στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και ζητάει να αλλάξουμε το όνομα.
Και οι Η.Π.Α στο πλευρό της Ελλάδας στη Σύνοδο.
Η ετυμηγορία της Χάγης δεν βοήθησε τη Μακεδονία στο Σικάγο Η αντιπολίτευση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τις θέσεις του Γκρούεφσκι στο πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ. Σε ανοικτή επιστολή τους 42 βουλευτές γράφουν: «H συνέντευξη έδειξε μια επιθετικότητα και απογοήτευση προς τις μακεδονικές ευρωατλαντικές ενσωματώσεις, οι οποίες κατά συνέπεια υποβιβάζονται στη δική σας προσωπική κατανόηση, στο δικό σας αίσθημα και συναίσθημα». Το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών ζητάει πρόωρες εκλογές.
Ο Γκρούεφσκι απάντησε στην ανοικτή επιστολή της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι ο επίλογος από το Σικάγο είναι ανεπιθύμητος και άδικος, άλλα δεν είναι απρόσμενος ή αναπάντεχος. Σύμφωνα με τον ίδιο «Όλοι εμείς μαζί αντιλαμβανόμαστε και καλά γνωρίζουμε ότι μοναδικός λόγος για την παρεμπόδισή μας στην επίτευξη των νόμιμων και θεμιτών επιδιώξεών μας είναι η αντίθεση του νότιου γείτονά μας».
Η αντιπολίτευση κάλεσε τον Ιβανόφ και τον Γκρούεφσκι σε έκτακτη συνεδρίαση στη Βουλή να εκθέσουν το σχέδιό τους για το μέλλον της χώρας μετά την αποτυχία στο Σικάγο.
Τα αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν το αλβανικό κυβερνών κόμμα και τον Πρόεδρό του Αλί Αχμέτι ότι δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί από τον Γκρούεφσκι και να προωθήσει την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Κυβερνητικές πηγές αρνήθηκαν ότι η Μακεδονία θα υποβάλει νέα καταγγελία κατά της Ελλάδας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι τόνισε ότι «η διαφορά με την Ελλάδα αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα, ίσως το πιο σημαντικό που έχουμε, διότι όχι μόνο εμποδίζει το ευρωατλαντικό μας μέλλον αλλά δημιουργεί και άλλα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας και ότι η διαφορά δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω αυτοσχεδιασμών».
Πέρασε η Σύνοδος στο Σικάγο και αναζωπυρώθηκε η συζήτηση για το όνομα. Ορισμένοι αναλυτές προτείνουν επιθετική στρατηγική, η οποία θα διαμορφωθεί με εσωτερική συμφωνία γύρω από την επίλυση του ονόματος και μετά θα τεθεί στο τραπέζι των ισχυρών. Με αυτήν την άποψη συμφωνούν και πρώην Πρωθυπουργοί.
Ο Βλάντο Μπούτσκοφσκι δήλωσε ότι «Εμείς πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε σε αυτό και μετά ο διαμεσολαβητής Νίμιτς και ο πιο δυνατός σύμμαχός μας, οι Η.Π.Α., να θέσουν αυτό το ζήτημα ανάμεσα στις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, ανεξάρτητα με το ποιος θα νικήσει, θα είναι απασχολημένη με την οικονομική κρίση. Αν περιμένουμε να φθάσουμε με την Ελλάδα σε μια κοινή λύση, αυτό δεν πρόκειται να το πετύχουμε, αν δεν πιεσθεί κυρίως από τους Αμερικανούς.»
Ο Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι είναι πιο ευθύς: «Θέλω να προτρέψω και εκείνους που είναι στην κυβέρνηση και εκείνους που είναι στην αντιπολίτευση. Μέρη της τελευταίας πρότασης του κ. Νίμιτς, τα οποία στηρίζονταν στη βάση του ονόματος Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μια αξιοπρεπής λύση. Πρώτον, αξιοπρεπής από την άποψη ότι ξεπερνιέται η σημερινή ονομασία FYROM, δεύτερον, αξιοπρεπής από την άποψη ότι υπάρχουν πολλά προηγούμενα από αυτόν τον χαρακτηρισμό. Αυτός είναι ένας συμβιβασμός της διαδικασίας για την είσοδο της Μακεδονίας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβένκοφσκι δήλωσε ότι «το όνομα δεν πρέπει να δημοπρατείται σε συνεντεύξεις τύπου» προσθέτοντας ότι « η διαδικασία μπορεί αποκλειστικά να πραγματοποιείται από εκείνους που είναι νομιμοποιημένοι να ηγούνται του κράτους και η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας θα στηρίξει οποιαδήποτε λύση, η οποία δεν θίγει την ταυτότητα». Τέλος, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «η πρώτη πόρτα που πρέπει να χτυπήσουμε μετά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι της Ελλάδας, από την οποία θα ζητήσουμε να συνεχίσουμε τον διάλογο. Για να ξεπεραστεί αυτό το ανοικτό ζήτημα, πρέπει να το δούμε ως συνεργάτες στη λύση και όχι ως δυο αντίπαλα κράτη ενώπιον ενός προβλήματος».
Ο Πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υποκριτής όταν μιλάει για την (εθνική) ταυτότητα.
Το Στέητ Ντιπάρτμεντ στην έκθεσή του για την Ελλάδα λέει ότι «η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της σλαβικής διαλέκτου, αποκαλούμενης «μακεδονικής», η οποία ομιλείται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Όπως και να είναι, μικρό τμήμα από εκείνους που μιλούν την σλαβική διάλεκτο αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες», προσδιορισμός που συναντά την ισχυρή αντίδραση των άλλων πολιτών». Είναι ενδιαφέρον ότι η φετινή έκθεση του Στέητ Ντιπάρτμεντ δεν αναφέρει τη μακεδονική μειονότητα στην Βουλγαρία και το δικαίωμά της στην πολιτική ένωση και την ελευθερία του λόγου.
Θα μπορούσε η ενίσχυση των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων στην Ελλάδα να καλυτερεύσει τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στα δυο κράτη και τελικά να επέλθει συμφωνία στο ζήτημα του ονόματος; Μερικοί Μακεδόνες με καταγωγή από το αιγαιακό τμήμα της Μακεδονίας διατηρούν μικρές ελπίδες ότι αυτό μπορεί να επιφέρει αλλαγές, αλλά η πλειοψηφία τους δεν περιμένει τίποτα. Οι Αιγαιάτες υπενθυμίζουν ότι τα αριστερά κόμματα προήλθαν από τον Δημοκρατικό Στρατό της Ελλάδας στον οποίο το 40% των στρατιωτών ήταν εθνικά Μακεδόνες κατά τον εμφύλιο πόλεμο (1945-1949). «Κατά συνέπεια, οι νέοι πολιτικοί αστέρες μάς χρωστάνε χάρη». Ωστόσο, πολύ λίγοι είναι αισιόδοξοι, ενώ άλλοι τονίζουν ότι και μετά το τέλος του εμφυλίου η στάση του Δημοκρατικού Στρατού στο Μακεδονικό δεν ήταν ξεκάθαρη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: