KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ

KΑΛΟΣΩΡΙΣΑΤΕ
ΤΟ e mail μας : billdedidis@gmail.com ΤO blog μας EΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ BLOGGER- WHO IS WHO

Η φωτογραφία μου
Τhessaloniki, Thessaloniki, Greece
Τίποτα στη ζωή , δεν σου χαρίζεται. Το κάθε τι , κατακτιέται με πολύ κόπο και αγώνα .
ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ 2121/1993
To ιστολόγιο ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια, αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται "κυβερνοχώρος" άρθρα και απόψεις άλλων bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, δηλώνουμε ότι ούτε από πρόθεση, ούτε από δόλο μπορούν να συμβούν τα ανωτέρω και παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μαζί μας στο e-mail :billdedidis@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ--
  • ΑΡΘΡΑ--
  • ΕΛΛΑΔΑ--
  • ΥΦΗΛΙΟΣ--
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ--
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ--
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ--
  • ΑΠΟΨΕΙΣ--
  • ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ--
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ--
  • ΠΑΙΔΕΙΑ--
  • ΙΣΤΟΡΙΑ--
  • ΜΟΥΣΙΚΗ--
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ--
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ--
  • ΘΡΗΣΚΕΙΑ--
  • Μ.Μ.Ε--
  • ΑΝΕΚΔΟΤΑ--
  • ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ--
  • BLOGS--
  • ΔΙΑΦΟΡΑ--
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ--
  • ΥΓΕΙΑ

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η ΡΟΔΟΠΗ ΘΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΜΟΝΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Δεν θα με πείραζε εφόσον θεωρούν τον εαυτό τους όλοι οι Βουλευτές Μουσουλμάνοι, Έλληνες πολίτες. Δυστυχώς θα εργάζονται για την μητέρα πατρίδα... 

Το αβγό του Δράκου

του Γιάννη Τζεβελέκου*
Εάν η Εκλογή της Χρυσής Αυγής εξέπληξε κάποιους κι άρχισαν να μιλούν για την εκκόλαψη του Αυγού του Φιδιού, θα ήθελα πραγματικά να δω την 18η Ιουνίου, όταν πολύ πιθανόν στο Ν. Ροδόπης δε θα έχει εκλεγεί Χριστιανός Βουλευτής, για τίνος Ερπετού το Αυγό θα κάνουν λόγο. Θα εκπλαγεί ξανά η Ελληνική Κοινωνία και ο ...
Πολιτικός Κόσμος προσποιούμενοι, ότι δεν γνώριζαν;;
Επειδή είμαι από εκείνους του ανθρώπους, που βάζουν στο στόμα τους τη λέξη Ελλάδα χωρίς να ανησυχούν εάν θα παρεξηγηθούν, δεν μπορώ παρά να πιστεύω και στη Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει, ότι δε μπορούμε να λοιδορήσουμε μετά τις Εκλογές τις επιλογές του Λαού, διότι πίσω από το παραβάν είμαστε όλοι ίδιοι, μπορούμε όμως κι έχουμε χρέος να Τον ενημερώσουμε πριν από αυτές.
Στις 6η Μαΐου εκλέχτηκαν στη Ροδόπη 2 Μουσουλμάνοι και ένας Χριστιανός Βουλευτής. Ο κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ με το ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης με τη ΝΔ. Στις προσεχείς εκλογές όμως είναι ορατός ο κίνδυνος εκλογής 3 Μουσουλμάνων. Αυτό συμβαίνει γιατί τίθεται επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ ο Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος ήταν υποψήφιος με την κα Μπακογιάννη και παρόλο που πήρε ένα μεγάλο αριθμό ψήφων (συγκέντρωσε 10.569 σταυρούς σε σύνολο 12.331 ψηφοδελτίων) δεν κατάφερε να εκλεγεί εξαιτίας της μη εισόδου της ΔΗΣΥ στη Βουλή. Όπως δύναται να αντιληφθεί λοιπόν ο καθένας μας, εάν όλοι αυτοί οι ψήφοι, κατευθυνθούν προς το Κόμμα του κ. Κουβέλη, τότε είναι πολύ πιθανή η εκλογή Ιλχάν και ο εκτοπισμός Στυλιανίδη. Εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και η ΝΔ δεν πάρει το μπόνους των 50 εδρών, τότε οι Ροδόπη θα εκπροσωπείται μόνο από Μειονοτικούς Βουλευτές!!
Οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες, είναι χρέος μας να ενημερώσουμε τον κόσμο ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι κρύβονται πίσω από αυτή την αυτή την ιστορία και που αποσκοπούν! Πρέπει ο Έλληνας πολίτης, να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την Κομοτηνή, αλλά η Δυτική Θράκη έχει σχέση με την Ελλάδα.
Μεγάλος Πρωταγωνιστής αυτής της κατάστασης είναι το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, που μάχεται όλα αυτά τα χρόνια, για να επιτύχει αυτό για το οποίο ομιλούμε. Χρόνια ολόκληρα η δράση του περιστρέφεται γύρω από τις προσπάθειες εκτουρκισμού της Μουσουλμανικής Μειονότητας και την ενίσχυση της επιθυμίας ορισμένων για την αναγνώριση της Μειονότητας ως Τουρκική, ενέργεια που με τη σειρά της, εάν επιτευχθεί θα επέφερε και άλλες αξιώσεις από τη Γείτονα. Ένας τρόπος λοιπόν για να μπορέσει να κάνει το έργο του ακόμα πιο εύκολο το Προξενείο, είναι η κατάκτηση και των 3 Βουλευτικών εδρών του Νομού από Μουσουλμάνους! Και εδώ είναι η παγίδα… Κατάκτηση των εδρών όχι από οποιουσδήποτε Μουσουλμάνους, αλλά από Μουσουλμάνους που έχουν ισχυρή Τουρκική Συνείδηση και που «προσκυνούν» τις επιλογές του Προξενείου! Για αυτό ακριβώς το λόγο κανένας από μας δεν έχει δικαίωμα να αδιαφορεί για την Κομοτηνή, για αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει να καταλάβουμε ότι η ψήφος μας, από όποια γωνιά της Ελλάδας κι ένα προέρχεται, μπορεί να επηρεάσει λεπτές ισορροπίες, τις οποίες ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε!
Όπως πιστεύω στις Αρχές της Δημοκρατίας, έτσι πιστεύω και στην Ανεξιθρησκία και δεν αντιτίθεται στην εκλογή Μουσουλμάνων, αλλά αντιτίθεμαι και κάνω λόγο για τη μη εκλογή Μουσουλμάνων, οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ελλάδα.
Και για του λόγου το αληθές σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί, για όσους ενδεχομένως να μην το γνωρίζουν η ύπαρξη του κόμματος DEB στην περιοχή. Το DEB υποστηρίζεται σθεναρά από το Τουρκικό Προξενείο. Πρόκειται για ένα τουρκο-αλυτρωτικό κόμμα που ίδρυσε ο παρακρατικός Αχμέτ Σαδήκ, για τον οποίο πρέπει κάποια στιγμή να γίνει εκτενέστερος λόγος. Σε αυτό το κόμμα λοιπόν καλούνται να δώσουν το παρόν όλοι οι φιλόδοξοι πολιτευτές, αφού πρώτα παραδώσουν τα διαπιστευτήρια τους στο Προξενείο, ενώ δεν είναι κρυφή και η επίσημη αναγνώρισή του DEB από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και ο κ. Ιλχάν και ο κ Χατζηοσμάν ακολούθησαν αυτή τη διαδρομή και εμφανίστηκαν προεκλογικά στο DEB. Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές υποσχέθηκαν ότι θα υπερασπιστούν τις θέσεις του Κόμματος και τις διεκδικήσεις του, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς τους διαβεβαίωσε, ότι είναι κύριας σημασίας για το DEB η στήριξη και η εκλογή Τούρκων Βουλευτών! Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι οι σχέσεις του ο κ. Χατζηοσμάν με το εν λόγω κόμμα είναι πολύ δυνατές, αφού ο ίδιος είχε επιτελέσει υπαρχηγός του Σαδήκ.
Από την άλλη πλευρά ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη Αϊχάν Καραγιουσούφ, παρουσιάζεται πιο μετριοπαθής κρατώντας αποστάσεις από το DEB, αφού στην περίπτωσή του τις επαφές με το τουρκικό κόμμα έχει αναλάβει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κρατάει όμως τις ίδιες αποστάσεις από τις τουρκικές φιέστες. Σε πρόσφατη εκδήλωση του παράνομου Τουρκικού Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, όπου παραβρέθηκε με την ιδιότητα του υποψηφίου βουλευτή, όπως και ο Χατζηοσμαν του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «οι δάσκαλοι μας είναι μετά τους γονείς μας οι πιο πολύτιμοι άνθρωποι για την ανατροφή μας. Εμείς λοιπόν είμαστε άνθρωποι που μας μόρφωσαν ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, σ’ αυτή τη γενιά ανήκουμε».
Καταλαβαίνετε τώρα που έγκειται ο κίνδυνος; Καταλαβαίνετε πόση δύναμη θα αποκτήσει το Τουρκικό Προξενείο και τι διαπραγματευτική ισχύ θα κατέχει, όταν θα δύναται να επικαλείται την «Κοινή Στήριξη ολών των Βουλευτών του Ν. Ροδόπης» σε οποιοδήποτε αίτημά του; Το Προξενείο τόσα χρόνια, ούτε τίμια συμπεριφέρεται, ούτε αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Ένα παράδειγμα τέτοιας δράσης είναι η προσπάθεια εκλογής Αχμέτ Ιλχάν. Ο Ιλχάν έχει δώσει χρόνιες και συνεχείς εξετάσεις κι έχει επιτύχει. Το 2004 συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ έχοντας μια μετριοπαθή στάση, η οποία όμως δεν κράτησε για πολύ κι αυτό γιατί οι πιέσεις του Τουρκικού Προξενείου προς κάθε αιρετό είναι πάντοτε αφόρητες. Άρχισε σταδιακά να αναφέρεται σε «Τουρκική Μειονότητα» και η εκλογή του ως Αντιπρόεδρος στη Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης για το έτος 2008-2009 δεν άργησε να έρθει. Τέλος η πλήρης υποταγή του στην Άγκυρα διαφάνηκε κι από την εμμονή του να διεκδικήσει την έδρα στον Νομό με οποιοδήποτε κόστος. Η άρνησή του προς την πρόταση της κα. Μπακογιάννη, μετά την επιστροφή της στη ΝΔ, να μη διεκδικήσει στις προσεχείς εκλογές εκλόγιμη θέση, με αντάλλαγμα κάποια κυβερνητική θέση, μαρτυρά τα συμφέροντα που εκπροσωπεί.
Ένα ακόμα παράδειγμα για τη δράση του Τουρκικού Προξενείου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι ο υποψήφιος Βουλευτής της Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ κ. Μπαράν Μπουρχάν. Ένα παράδειγμα που μας αφήνει περιθώρια να μιλάμε ακόμα για Μουσουλμανική Μειονότητα. Ο Ξανθιώτης γιατρός σέβεται τις λεπτές ισορροπίες της περιοχής και δεν εμπλέκεται σε περίεργες διεκδικήσεις και παιχνίδια του Τουρκικού Προξενείου με αποτέλεσμα στις προηγούμενες εκλογές, να μην εκλεγεί, παρόλο που μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν φαβορί. Ο ίδιος δήλωσε: «Αυτοί [εννοεί το Προξενείο] δε με στήριξαν γιατί δεν τούς προσκυνάω… Γιατί δεν τους ζήτησα την άδεια να είμαι υποψήφιος. Γι’ αυτό και με πολέμησαν όλοι…».
Όπως καταλαβαίνετε τα παραδείγματα είναι πολλά. Το ζητούμενο αυτής μου της παρέμβασης δεν είναι να τα εκθέσω όλα, αλλά να προβληματίσω όσους βρούνε χρόνο να διαβάσουν αυτό άρθρο και να τους προτρέψω να ξανασκεφτούνε που θα κατευθύνουν την ψήφο τους. Δεν μιλώ, εάν και θα έπρεπε, για τις ευθύνες όλων των κομμάτων, όλα αυτά τα χρόνια, για την κατάσταση στη Δυτική Θράκη. Παρουσιάζω ένα υπαρκτό και Άμεσο κίνδυνο, που η πτώση του Βιοτικού μας Επιπέδου, η Ανεργία και η Ανέχεια, το έχουν κατατάξει σε δεύτερη μοίρα. Έναν κίνδυνο που θα τον βρούμε μπροστά μας εάν ποτέ τεθεί ζήτημα Τουρκικής Μειονότητας σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.
Η Ευθύνες όλων των Πολιτών, που γνωρίζουμε τι εστί Άγκυρα και Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, θα είναι πολλές εάν δε προσπαθήσει ο καθένας από εμάς από το δικό του μετερίζι να επισημάνει τον κίνδυνο, που έρχεται στην Ροδόπη. Σε μια προεκλογική περίοδο, όπου ο χώρος προβολής πολιτικών θέσεων και απόψεων, είναι περιορισμένος εγώ επιλέγω να αφήσω στην άκρη θέματα και προβλήματα του τόπου μου και να μιλήσω για τη Ροδόπη, γιατί τόπος μου είναι και ολόκληρη η Ελλάδα.
Επιλέγω να ενημερώσω τον Κόσμο, ότι η εκλογή Ανθελληνιστών και Νεοναζιστών στο Κοινοβούλιο την 6η Μαΐου θα ομοιάζει πταίσμα μπροστά στην εκκόλαψη του Αυγού του Δράκου. Διότι εκτός από το μυθικό ερπετό, δεν νομίζω, ότι θα βρεθεί άλλο για να παρομοιάσει την επιτυχία του Μακροχρόνιου και Μεγαλόπνοου Σχεδίου του Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.
*Τζεβελέκος Γιάννης
Αντιπρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Σερρών
Πολιτικός Επιστήμονας - Διεθνολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: